11 January 2011

Team Wilco van Rooijen bereikt top Mount Vinson - Antarctica -Wilco van Rooijen bereikt top Mount Vinson. En daarmee heeft hij de zeven hoogste toppen van elk continent op aarde beklommen. Proficiat!

Even doorklikken op de foto om de mensen op de foto te zien te krijgen.

Citaat van expeditie.net:
Op maandag 10 januari heeft expeditieleider en beroepsavonturier Wilco Van Rooijen samen met zijn teamgenoot Fokke van Velzen de top van Antarctica’s hoogste berg, Mount Vinson (4884m), bereikt. Van Rooijen voltooit hiermee zijn ‘7 summits + 2 poles’. De ‘7 summits’ staan voor de zeven hoogste toppen van de zeven continenten die de aarde telt. De ‘2 poles’ voor de Noord- en Zuidpool. En alleen Mount Vinson op Antarctica ontbrak nog op zijn lijst.

Van Rooijen klimt altijd PUUR (‘by fair means’), wat inhoudt dat hij geen extra zuurstof gebruikt en dus op eigen kracht ’s werelds hoogste bergen bedwingt. Hij zal daarmee de eerste Nederlander zijn die deze bijzondere prestatie levert.

Van Rooijen vanaf de top: “De beklimming is heel voorspoedig verlopen. Het was heel koud, maar de omstandigheden waren super.”

Useful links

  1. Poolgebieden weblog

Post a Comment